Magyarország kúl

750 kiló szemetet szedtek össze az egyik legszebb Budapest-közeli strandról

A gödi Homok-szigetet negyven önkéntes tisztította meg. A magas vízállás miatt a helyi kajak-kenu szakosztály veteránjai vitték át őket a Dunán.

Szemétszedési akciót tartottak a gödi Homok-szigeten, a tizenegy hektárnyi területről összesen 750 kiló hulladékot szedtek össze és válogattak szét az önkéntesek – írja bejegyzésében a Duna–Ipoly Nemzeti Park.

Fotók: Kiss Gyula / dunaipoly.hu

A Homok-sziget az egyik legszebb Budapest-közeli strand, amely gyönyörű, homokos partja és tiszta, úszásra, pancsolásra ideális vize miatt évről évre több turistát és strandolót vonz. Sajnos tele is szemetelik – ezért is kellett szemétszedő akciót hirdetniük a nemzeti park munkatársainak.


 
„A program egy kisebb akadállyal indult: a korábbi napok kedvezően alacsony vízállása szó szerint egyik óráról a másikra megemelkedett, keresztülhúzva a szervezők azon tervét, hogy száraz lábbal jussanak be a sziget északi csúcsán – írják. – Szerencsére ott voltak a Gödi Kajak-Kenu Szakosztály Senior Klubjának tagjai is, akik azonnal besegítettek, és kenuikkal átszállították a vállalkozó kedvű résztvevőket a szigetre, majd az ott összegyűlt szemetet és az önkénteseket maradéktalanul vissza is hozták a szárazföldre.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top