Magyarország kúl

Ötezer méter magasan ünnepelte a születésnapját Suhajda Szilárd

A hegymászó társával, Klein Dáviddal együtt akarja megmászni a Himalája két nyolcezer méternél magasabb csúcsát.

Suhajda Szilárd és mászótársa, Klein Dávid a Kalifa Himalája Expedíció 2018 keretében oxigénpalack és magashegyi teherhordók segítsége nélkül szeretné megmászni a Gasherbrum I és a Gasherbrum II nyolcezer méter feletti csúcsait – írja a Kemma.hu.

Fotó: MTI Fotó / Mohai Balázs

Suhajda az ötezer méter magasban lévő alaptáborban ünnepelte a harminchatodik születésnapját. „Ittlétünk óta egyetlen egyszer mutatta magát a fölöttünk emelkedő szépséges nyolcezres csúcs: a Hidden Peak. Az elmúlt napok időjárását már nem is nevezzük rossznak, inkább állandónak. Tudjuk reggel: esik. Hómunkásokká változunk. Tudjuk délben: szakad. Minden nyirkos és hideg. Tudjuk este: nem állt el, de egyetlen pillanatra sem ám” – írta a Facebookon arról, hogy miért nem tudtak még tovább indulni.
 
A hegymászó a rossz időjárási viszonyok ellenére bízik abban, hogy meg fogják tudni hódítani a csúcsot. „Ezért vagyunk itt és várjuk kitartóan, reményteljesen, hogy újra elindulhassunk fölfelé” – írta bizakodva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top