Magyarország kúl

Budapesten nyit üzletet Karl Lagerfeld, a világ egyik legnagyobb sztárdivattervezője

A német designer meglepő módon nem az Andrássy úton vagy a Váci utcában nyitja meg új üzletét.

Budapesten nyit üzletet Karl Lagerfeld, a világ egyik legnagyobb élő divattervezője – írja a Forbes online kiadása. A sztárdesigner hivatalos életrajza szerint 1938-ban (a nem hivatalos pletykák szerint 1934-ben) született Hamburgban, de már húszéves kora óta Párizsban él. 1984 óta a Chanel művészeti vezetője, saját márkáját 1984-ben hozta létre. Vagyonát 2013-ban 125 milliárd dollárra (kb. 35 milliárd forint) taksálta a therichest.com.

Fotó: AFP Photo / Angela Weiss

Lagerfeld elég excentrikus figura. A Harper’s Bazaar riportja szerint éjjel kettőtől reggel kilencig alszik, sohasem ebédel, mindennap megiszik tíz diétás kólát, selyem hálóruháját egy XVII. századi darabról mintázták, és délutánonként szereti körbefurikáztatni magát Párizson. Haját száraz samponnal fehéríti, legalább öt teljesen egyforma Dior-öltönye van, és soha nem veszi fel két nap egymás után ugyanazt a ruhát.
 
A Wikipédia szerint van egy kastélya Biarritzban, egy Monte-Carlóban, egy Rómában és egy lakása New Yorkban. Nem szereti a kötött munkaidőt: este, reggel vagy a hétvégén tervez, munkáit pedig az Iphone-ján küldi be a stúdióba.
 
A Forbes azt is megtudta, hogy Lagerfeld meglepő módon nem a népszerű bevásárlóutcák valamelyikében – az Andrássy úton vagy a Váci utcában –, hanem az Aréna plázában nyit luxusüzletet szeptemberben. A hazai forgalmazó szerint divatháza „az elérhető luxust képviseli, és cool, ötvözi az időtlen klasszikusokat egy modern, rock-chic felhanggal”. (Khm…)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top