Magyarország kúl

Uraim, jó hír! A magyar nők fele imádja a focit

A vébémeccseket a nők negyven százaléka nézi rendszeresen.

A Nielsen Sports globális felmérése szerint világszerte az emberek 43 százaléka szereti a focit: az öt legnagyobb európai országban összesen 131 millió focirajongó van. Európában vezető sport a labdarúgás; a magyarok 54 százaléka érdeklődik, illetve nagyon érdeklődik a foci iránt. A nők közel harmada követi figyelemmel a FIFA-világbajnokságot világszerte.

Fotó: Marcus Brandt / dpa

Tízből hét nő úgy tartja, hogy a vébé kimondottan vonzó esemény. Maga a sportág általában minden harmadik nőt érdekel világszerte; a magyar nők kifejezetten kedvelik a focit: tízből öten rendszeresen követik a meccseket. A most zajló vébéről a magyarok 90 százaléka hallott, azonos arányban a nők és a férfiak. A férfiak mintegy kétharmada, míg a nők 40 százaléka követi aktívan figyelemmel.
 
A focirajongó országok toplistája remekül illusztrálja, milyen sikerrel hódította meg a sport a különböző kultúrákat. Az Egyesült Arab Emírségek városi lakosságának négyötöde, Brazília lakosságának pedig hatvan százaléka érdeklődik a foci iránt. A spanyol és a portugál lakosság foci iránti fokozódó érdeklődése az erős nemzeti válogatottnak és az olyan sztárjátékosoknak köszönhető, mint Cristiano Ronaldo. Magyarország ezen a listán a 15., megelőzve Oroszországot és az Egyesült Királyságot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top