Magyarország kúl

Beütött a medvepszichózis? Hiába keresték Dorozsmán a mackót

Egy idős virágkertész ugrasztotta a polgármestert azzal, hogy medvét látott a kukoricásban. Téves riasztás volt.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, kedden egy 65 éves virágkertész riasztotta a kiskundorozsmai polgármestert azzal, hogy medvét látott a kukoricásban. A korábbi hírek még arról szóltak, hogy az idős férfi farkasszemet nézett az állattal, de a kiszálló természetvédelmi őrök nyomát sem találták kószáló mackónak.

Fotó: MTI, Sóki Tamás

Az egyik helyi vadőr a Délmagyarnak nyilatkozva azt mondta: „a kertész nem nézett farkasszemet a medvével, csak hallotta zörögni a kukoricást.” A polgármester is igyekezett megnyugtatni a kedélyeket: „Jobb félni, mint megijedni! A Réti utca mögötti területet a Kunsági Nemzeti Park vadőrei a rendőrség és helyi vadászok közreműködésével átvizsgálták. Medvét nem találtak!” – írta a Facebookon.
 
Könnyen meglehet, hogy a kertész az országszerte szaporodó medveészlelések miatt hitte azt, hogy maga is találkozott egy kóborló állattal. Ahogy az is lehetséges, hogy mégiscsak arra járt a mackó, hiszen Csongrád megyében nemrég tényleg láttak egyet.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top