Magyarország kúl

Zsírmaszk – így ápolták bőrüket nagyanyáink

Mi, nők most és nagyanyáink idejében is sok mindenre képesek voltunk azért, hogy szépnek és csinosnak érezzük magunkat. Néhány évtizede ehhez a zsírmaszk is kellett. Te felkennéd?

A szépségápolás története több ezer évre nyúlik vissza, de az is lehet, hogy valójában már akkor elkezdődött a kinézet körüli mizéria, amikor az első ősasszony meglátta magát a víztükörben, és kétségbeesett. Birodalmak épültek, és váltak a földdel egyenlővé, céhek, manufaktúrák létesültek, gépek emelkedtek a levegőbe, vagyis a világ folyamatosan változott, de a nőkben az ősi minta még ma is él: a helyzethez és a lehetőségekhez képest mindig igyekeztünk némi furfanggal jobban kinézni, mint az Ikarusz buszon mellettünk zötykölődő nőtársunk. A rendszerváltás előtti időkben elterjedt egy retró arcmaszk, amire mint a naptól, széltől kiszáradt arcbőr megmentőjére tekintettek: 2 evőkanál tiszta disznózsírt meglangyítottak, elkeverték néhány csepp benzoetinktúrával, és az arcukra kenték, majd egy kendővel letakarták, és hagyták, hogy a csoda megtörténjen. Te felkennéd?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top