Magyarország kúl

90 éves lenne az 50-es évek magyar szexbombája, akit a pletyka tett tönkre

A napokban lett volna 90 esztendős Bara Margit filmszínésznő, akinek élete is filmbe illene. Két éve hunyt el a Ház a sziklák alatt gyönyörű főszereplője, egyike volt az első magyar színésznőknek, aki meztelen jelenetet vállalt.

1959-ben még nem volt gyakori, hogy egy színésznő meztelenül mutatkozott a vásznon. Bara Margit egy röpke jelenet erejéig mégis bevállalta a Ház a sziklák alatt című Makk Károly filmben.

Bár a filmtörténetbe bekerült, a hatvanas évek után mégis 30 évet kellett várnia, hogy rehabilitálják őt, mivel a Kádár-rendszer álprűd pletykája megvádolta őt azzal, hogy orgiákon vett részt. Az erdélyi születésű, csodás színésznő 1970 után nem is vállalt több filmet.

Pedig az ötvenes-hatvanas  években számos komoly szerepet alakított a szomorú szépségnek tartott művésznő, akinek ez a kettősség férje öngyilkossága után lett állandó karakterjegye. Csak bőven a rendszerváltás után kapott kitüntetéseket. 2016-ban, 88 évesen hunyt el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top