Magyarország kúl

Karlovy Varyban debütál a legújabb sikergyanús magyar film

A Virágvölgy egy csecsemőlopás és egy furcsa szerelem történetét meséli el. Elkészítésében Enyedi Ildikó is segédkezett.

A Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be Csuja László első nagyjátékfilmjét, az amatőr szereplőkkel forgatott Virágvölgyetírja az Index. A film a Filmalap pályakezdő tehetségek támogatására létrehozott Inkubátor Programjában készült, Enyedi Ildikó mentorálásával.
 
„A Virágvölgy Magyarországon játszódik, napjainkban. Egy külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen apát és otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a munkásszállón élő, jószívű Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt anyának,és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra” – írják a készítők a hivatalos szinopszisban.

A Virágvölgy főszereplője Berényi Bianka, az EU Cannibal zenekar alapítója és Réti László többszörös bajnok parasportoló, a forgatókönyvet Csuja László és Nagy V. Gergő írta, az operatőr Vass Gergely volt. A film Muhi András és Ferenczy Gábor producerek vezetésével a Focusfox gyártásában, a Filmalap 62 millió forintos támogatásával készült. 

A 34 éves Csuja László 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmdramaturg szakán. Ez az első nagyjátékfilmje; korábban több remek rövidfilmet (Szivarfüst, Foszfor, Tram Story, Nekem Budapest) is készített.

A Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivált június 29. és július 7. között tartják, ez a régió egyetlen A kategóriás fesztiválja. A filmet nyár végén fogják bemutatni a magyar mozikban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top