Magyarország kúl

Csodát tett a villamosvezető a tömegközlekedéstől rettegő kislánnyal

Az ötéves gyerek nem mert felszállni a tömegközlekedési járművekre – egészen addig, amíg a 47-es villamos vezetője meg nem nyugtatta. Szívmelengető sztori.

Kedves történetet osztott meg a BKV-Figyelő, amely egy budapesti apa és kislánya levelét hozta nyilvánosságra szerdán.
 
Az apa beszámolt róla, hogy ötéves kislánya már jó ideje nem mert felszállni a tömegközlekedési eszközökre, mert attól félt, hogy a vezető menet közbe kiszáll. Mint írta, eleinte nem nagyon foglalkoztak a gyerek félelmeivel, mert úgy gondolták, előbb-utóbb kinövi. Nem így történt, ezért elhatározták, hogy ha törik, ha szakad, kikúrálják a BKV-fóbiájából. Szerencséjük volt, mert a Deák téren összetalálkoztak egy rendkívül türelmes villamosvezetővel.

Fotó: MTI Fotó / Máthé Zoltán

„A Deák téren a 1440-es pályaszámú 47-es villamos vezetőjével hozott össze a jó sorsunk. Miután két mondatból megértette a helyzetet, szinte a teljes 10 perces, végállomáson töltött pihenőidejében a lányommal foglalkozott: megmutatta neki a vezetőfülkét, többször elmagyarázta, hogy a vezető néni mindig csak a végállomáson szállhat le, menet közben sohasem, és úgy általában, nagyon biztonságos villamosozni” – írta az apa.
 
A rendhagyó terápia csodát tett. „A villamostól addig félő lányom mosolyogva szállt fel és le a járműről, vidáman csacsogott az ő kis életéről, majd önfeledten integetett a kedves néninek. Amolyan 40+ éves, 100+ kilós, marcona alak vagyok, mégis a könnyeimet nyeltem. Elmúlt a lányom félelme, azóta is vidáman buszozik és villamosozik” – tette hozzá a férfi, aki hozzátette, ezúton is üdvözli „az emberi hozzáállásával csodát tevő” villamosvezetőt és minden kollégáját, akik egy ilyen helyzetben hasonlóan jártak volna el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top