Magyarország kúl

Zseniális képek: amikor Gina Lollobrigida volt a magyar tévé szilveszteri műsorának sztárja

A világszép olasz színésznő nemcsak Vitray Tamás és Antal Imre, hanem az egész ország szívét elrabolta.

A magyar televízió egyik legemlékezetesebb adása az 1972-es szilveszteri műsor volt, amelyben nem kisebb híresség lépett fel, mint Gina Lollobrigida Golden Globe-díjas olasz színésznő, az ötvenes-hatvanas évek egyik leghíresebb, világszerte csodált filmcsillaga.

Fotók: Fortepan / Szalay Zoltán

Lollobrigida, aki tavaly ünnepelte a kilencvenedik születésnapját, egy 1952-es francia romkommal, a Királylány a feleségemmel robbant be a nemzetközi filmvilágba, amelyben Gérard Philipe oldalán játszott. 1953-ban már Hollywoodban forgatott, John Huston Afrika kincse című filmjében Humphrey Bogart volt a partnere. 1956-ban mutatták be a főszereplésével készült A világ legszebb asszonya című filmet, amit a Trapéz, A párizsi Notre-Dame, a Törvény, a Jean Paul Belmondóval közösen forgatott Őrült tenger, a Császári Vénusz, a Cicababák, a Jó estét Mrs. Campbell! és még számos blockbuster követett.


A hetvenes években bejelentette, hogy visszavonul a filmezéstől, és a fotózásnak szenteli magát. Több hírességet is fotózott; Fidel Castro kubai vezetővel készített interjúja nagy sajtóvisszhangot kapott. Többször is járt Magyarországon, első és egyben legemlékezetesebb fellépése a Magyar Televízió 1972-es szilveszteri műsorában volt, amelyet két magyar legenda, Vitray Tamás és Antal Imre vezetett. Ekkor készültek a fenti képek is, amelyeket a Fortepanon találtunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top