Magyarország kúl

Tömi magába a bureszt a magyar

A McDonald’s tavaly majdnem négymilliárd forinttal növelte az árbevételét Magyarországon.

A McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft. az éttermek felét tulajdonló franchise partnereken kívül tavaly 27,62 milliárd forint árbevételre tett szert, ami 3,91 milliárd forinttal több az előző évinél, adózott eredménye pedig 2,9 milliárd forint volt és 1,23 milliárddal haladta meg a 2016. évi értéket – írja a HVG.hu a vállalat közleményét idézve.
 
Tavaly tíz százalékkal többen ettek a McDonald’s üzleteiben, mint az azt megelőző évben, az étteremhálózat évente átlagosan 80 millió vendéget szolgál ki.

Fotó: MTI/EPA / Peter Foley

A vállalat a múlt évben nem nyitott új éttermet az országban, öt meglévő meglévő éttermét átalakította, idén júniusban pedig 500 millió forintból épített kétszintes autós éttermet Gyöngyösön.
 
Jelenleg 89 McDonald’s működik Magyarországon, 40 vállalati, 49 pedig franchise partnerek üzemeltetésében. Az étteremhálózatnak 2015-ben 4600 dolgozója volt, jelenleg 5800 embert foglalkoztat.
 
A McDonald’s száznál több országban, több mint 36 ezer egységgel van jelen. A cég 1988-ban nyitotta meg első éttermét Magyarországon, a budapesti Régiposta utcában. Nemrég azzal kerültek bele a hírekbe, hogy környezetbarát papír szívószálakra cserélik a műanyag szívószálaikat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top