Magyarország kúl

Több ezer lámpát cserélnek le Budapesten

A tervek szerint jövő szeptemberig tizenöt kerületben szerelnek fel korszerű LED-lámpákat. A fejlesztéssel évi 60 milliót spórolhat a főváros.

Kedden aláírták a szerződést a nyertes ajánlattevőkkel, így már a nyáron megkezdődhet körülbelül hétezer világítótest LED-es korszerűsítése Budapesten. A lámpatestek 590 millió forintos beszerzési költsége alig tíz év alatt megtérül az áramdíj-megtakarításból – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Fotó: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd

A körülbelül hétezer, többségében már amortizált világítótest korszerűsítését a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. végzi el a főváros 15 kerületében, több mint 30 helyszínen – olvasható a közleményben.
 
A városháza szerint a pályázat eredményeként több mint 1,7 millió kilowattóra energiát – és ezzel cirka 60 millió forintot – takaríthat meg évente a főváros. A munka augusztusban kezdődik és várhatóan jövő szeptemberig tart.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top