nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Szuperhősökkel erősítenek a mentősök

Szuperhősökkel erősítenek a mentősök

Az Országos Mentőszolgálat formabontó kampánnyal igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogyan könnyíthetjük meg kollégáik munkáját.
Avatar
magyarorszagkul
f Ajánlom

Az Országos Mentőszolgálat kreatív videókampány segítségével hívja fel a figyelmet a mentők munkáját megnehezítő helyzetekre és a helyes közlekedési magatartásra. Ami az embereknek csak néhány pillanatnyi figyelem, az másnak akár az életet jelentheti – hangsúlyozzák.

A kisfilmeket társadalmi célú hirdetésként több tévécsatornán, az interneten és kormányhivatalok, ügyfélszolgálatok, irodaházak belső elektronikus felületein is vetítik majd.

A mentők évi egymillió kiszállása során közel harmincezerszer valódi életmentésre is szükség van. Minden másodperc számít, hiszen egy erősen vérző sérült percenként akár öt-nyolc deciliter vért is veszíthet, szívmegállás esetén pedig minden elvesztegetett perccel tíz százalékkal csökken annak az esélye, hogy újra tudják éleszteni a pácienst. Éppen ezért létfontosságú, hogy a mentők a lehető leggyorsabban el tudják látni a betegeket – amit sajnos sokszor nagyon megnehezítenek a figyelmetlen autósok és gyalogosok.   

Megosztás Facebookon