Magyarország kúl

Magyar okosvizet fog gyártani a Coca-Cola

A különlegesen tiszta és friss ízű, hozzáadott elektrolitokat is tartalmazó italt a „felhőképződést utánzó” módszerrel gyártják.

A Coca-Cola HBC Magyarország egy teljesen új termék, az okosvíz palackozását indította el egy 1,8 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően – tudatja az MTI-nek küldött közleményében a cég.

Fotó: Astrid Stawiarz / Getty Images

A GLACEAU smartwater alapanyaga a vállalat zalaszentgróti palackozójának ásványvize, amelyből egy felhőképződést utánzó gyártási folyamat során jön létre a különlegesen tiszta és friss ízű, hozzáadott elektrolitokat tartalmazó ital. Az ital előállításához szükséges technológiát Európában eddig csak Nagy-Britanniában és Hollandiában alkalmazták; elsőként Olaszországban, Ausztriában, Oroszországban, Csehországban, Szlovákiában, Szerbiában, Horvátországban és Írországban fogják piacra dobni.

Hazánk legnagyobb üdítőital-gyártója az elkövetkező években további bővüléssel és éves szinten százmillió palack okosvíz előállításával számol. Minas Agelidis, a Coca-Cola HBC Magyarország ügyvezetője szerint az okosvíz a világszerte dinamikusan bővülő víz piac egyik különleges terméke, amely az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában már az első számú prémiummárkává nőtte ki magát.

A gyártó az utóbbi időben nagy hangsúlyt fektet az innovációra. Nemrég jelentették be, hogy fennállásuk történetében először egy alkoholos italt is bemutatnak majd, igaz, egyelőre csak Japánban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top