Magyarország kúl

A focivébé idején sportfogadásra költik a pénzüket a magyarok?

A labdarúgó-világbajnokság alatt jelentősen meglódul a Szerencsejáték Zrt. sportfogadásból származó bevétele. Szakértők szerint a 220-230 milliárdot is elérheti.
barátok meccs meccsnézés

Fotó: Thinkstock

A Szerencsejáték Zrt. bevételein belül tovább nőhet a sportfogadásból származó összeg, pedig már a tavalyi 436 milliárd forintos csúcsévhez is 45 százalékkal járult hozzá az üzletág – írja a Világgazdaság. Igaz, az előző évhez képest csak egy százalékponttal nőtt a fogadások súlya a teljes értékesítéshez viszonyítva.

A hagyományos sportfogadás, a Tippmix esetében 75 százalékos a nyereménykifizetés, míg a játék internetes változatánál, a TippmixPrónál a 85 százalékot is eléri. Ez az összeg tavaly 107,8, illetve 45,3 milliárd forint volt. Az online fogadás jelenleg a tétek alig 27 százalékát teszi ki.

Alighanem meghatározó szerepe lesz a tegnap elrajtolt és július 15-ig tartó oroszországi labdarúgó-világbajnokságnak abban, hogy mekkorát ugrik az idei fogadási bevétel. Szakértők szerint a 220-230 milliárdos szintet is elérheti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top