Magyarország kúl

Felturbózzák a Kaposvár melletti Deseda tavat

Teljesen megújul a tó és környéke: lesz új kemping stégekkel, kikötővel, új utakkal, valamint még egy kilátó. A beruházások zöme nyár végéig elkészül.
séta

A Fekete István Látogatóközponthoz tartozó sétány a Deseda tó partján (MTI-fotó: Varga György)

Teljes egészében megújul a Kaposvár közelében található Deseda tó környéke mintegy hárommilliárd forintnyi uniós és hazai forrásból – írja az MTI. A legnagyobb, 2,4 milliárd forintos eleme a kemping újjáépítése lesz, amely minőségi szálláshely-fejlesztésről is szól, és a tervek szerint 2020-ig valósul meg.

A 3 milliárd forintos csomagban szerepel útfejlesztés, vizesblokképítés és -felújítás, valamint kikötők, öltözők, pihenőstégek, napozóhelyek és vízi játszótér létesítése. Az érintett vállalkozókkal együtt felújítják a büfésort, és őszig kikotorják a tavat. Az útfejlesztések részeként két új híd, a helyi arborétum legmagasabb pontján pedig kilátó épül.

Korábban létesült már egy kilátó, kialakították a tó körüli kerékpárutat, felépült a Fekete István Látogatóközpont és a hozzá kapcsolódó madármegfigyelő, a szitakötőház, a teknősles és a madárkifutó. Csónak- és hajókikötő, vízi játszótér is készült, valamint ökoturisztikai gyalogút létesült 14 kilométer hosszúságban. Erdei lombkoronasétányt és madármegfigyelőt is kialakítottak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top