nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Életmentő játék: posztolj te is holnap, a véradók világnapján!

Életmentő játék: posztolj te is holnap, a véradók világnapján!

Holnap lesz világszerte a véradók világnapja. 44 helyszínen várják a véradókat, és arra kérik őket, hogy népszerűsítsék egy-egy szelfivel ezt a nemes cselekedetüket.
Avatar
magyarorszagkul
f Ajánlom

Fotó: Thinkstock

Június 14-én ünnepeljük a véradók világnapját, ebből az alkalomból országszerte 44 helyszínen várják a véradókat – írja a Véradás.hu.

A Vöröskereszt egy játékot is hirdet a világnapra, arra kérnek mindenkit, hogy adjon vért, és posztoljon egy fotót közben a közösségi médiában. A #veradokvilagnapja #veradovagyok hastageket használók között nyereményeket sorsolnak. A pontos helyszínek és időpontok a www.veradas.hu és az www.ovsz.hu  vagy a Véradás – Vöröskereszt ingyenes mobilapplikáción keresztül érhetőek el.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta június 14-e a véradók világnapja. Ezen a napon köszönetet mondanak a rendszeres véradóknak, felhívják a figyelmet a véradás fontosságára, és minden embert arra biztatnak, hogy időről időre menjenek el vért adni. A nap, amelyen az egész világ köszönti a véradókat, Karl Landsteiner, az AB0 vércsoportrendszer felfedezőjének a születésnapja.

Megosztás Facebookon