Magyarország kúl

Életmentő játék: posztolj te is holnap, a véradók világnapján!

Holnap lesz világszerte a véradók világnapja. 44 helyszínen várják a véradókat, és arra kérik őket, hogy népszerűsítsék egy-egy szelfivel ezt a nemes cselekedetüket.

Fotó: Thinkstock

Június 14-én ünnepeljük a véradók világnapját, ebből az alkalomból országszerte 44 helyszínen várják a véradókat – írja a Véradás.hu.

A Vöröskereszt egy játékot is hirdet a világnapra, arra kérnek mindenkit, hogy adjon vért, és posztoljon egy fotót közben a közösségi médiában. A #veradokvilagnapja #veradovagyok hastageket használók között nyereményeket sorsolnak. A pontos helyszínek és időpontok a www.veradas.hu és az www.ovsz.hu  vagy a Véradás – Vöröskereszt ingyenes mobilapplikáción keresztül érhetőek el.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta június 14-e a véradók világnapja. Ezen a napon köszönetet mondanak a rendszeres véradóknak, felhívják a figyelmet a véradás fontosságára, és minden embert arra biztatnak, hogy időről időre menjenek el vért adni. A nap, amelyen az egész világ köszönti a véradókat, Karl Landsteiner, az AB0 vércsoportrendszer felfedezőjének a születésnapja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top