Magyarország kúl

Videón a szuper helyes felsőolajosi kistigrisek

Mohini, Begum, Jazmina és Tippu május 12-én születtek meg, de már most is nagyon csintalanok.

Mi is megírtuk, hogy májusban négy fehér bengáli tigris született a felsőlajosi Magán Zoo állatkertben. Bár anyjuk nem foglalkozott a kölykökkel, jól vannak: pótszüleik naponta ötször, cumisüvegből etetik őket – írja a Baon.hu, amely a tigriskölykökről készült videót is közzétett.

Fotók: Facebook / Magán Zoo Állatpark

A kölykök apját, Mohan Erwant születésük után elzárták, nehogy kárt tegyen a kistigrisekben. Ez láthatóan elszomorította anyjukat, Shakirát, aki a szülés után ezért nem foglalkozott a picikkel – mondta a lapnak Tóth Tibor, az állatkert alapítója és vezetője. „Emellett a tigrisek négy-öt évesen válnak ivaréretté, akkor kezdenek szaporodni. Ők pont négy és fél évesek, úgyhogy aránylag korán kezdték. Ennek is betudható, hogy ilyen zavarban volt a mama, és nem nevelte őket” – tette hozzá.

Az alom egyetlen hímje a Mohini (Mágikus) nevet kapta. Ő az egyetlen teljesen fehér csöppség, csak a fején van három sötétebb folt. Az egyik lányt Jasmi­nának, nővéreit pedig Begumnak (Főrangú Hölgy) és Tippunak (Borravaló) keresztelték el.


 
A fehér bengáli tigrisből alig kétszázötven egyed él a Földön, mind állatkerti körülmények között, ezért nagyon ritka állatnak számítanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top