Magyarország kúl

Új, szexi nemzeti sport? A magyarok harmada készített már magáról meztelen szelfit

Egy friss kutatásból azt is megtudhattuk, hogy a nők a tökéletes, a férfiak pedig a vicces oldalukat szeretnék megmutatni a saját magukról készített fotókkal.

Ötből négyen posztolnak közösségimédia-oldalukon nyaralásról, kétharmaduk már az utazás alatt – írja a Szallas.hu legfrissebb felmérésére hivatkozva a 24.hu. A kutatás szerint nagyon népszerűek az „önportrék” – még annak ellenére is, hogy a megkérdezettek harmada szerint kifejezetten ciki szelfizni. Míg a nők inkább a tökéletes, a férfiak inkább a vicces arcukat szeretnék megmutatni a magukról készített képekkel. A legtöbben Sebestyén Balázzsal vagy Kiss Ramónával készítenének közös képet, és nagyjából minden kétszázadik szelfi készítése közben történik valamilyen baleset.
 
A kutatás készítői szerint a legtöbben egyfajta naplóként tekintenek a saját közösségimédia-profiljukra, amelyet jólesik időről időre átböngészni – mondta a lapnak nyilatkozva Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere. Ezzel együtt a válaszadók háromnegyede rendszeresen figyeli, hogy kik nézik meg a videóikat, hány lájkot, hozzászólást kapott egy-egy feltöltött képük.

Fotó: Nisarg Lakhmani / Getty Images

A leggyakrabban a panorámáról (31%), illetve a családról, gyerekekről (28%) osztanak meg képeket a nyaralók az üdülés alatt, majd a szelfik (7%), következnek. A legirritálóbbnak az ételekről, italokról készített képeket tartják a felhasználók, ezt követik a szelfik, a partifotók és a strandolós-napozós képek.

A Szallas.hu felmérése alapján három nyaralóból kettő biztosan készít egy (vagy több) szelfit a vakáció alatt, többségük valamilyen nevezetesség előtt kapja le magát. A válaszadók több mint harmada szelfizett már az egri várnál, ötödük a Festetics-kastélynál és ugyanennyien a miskolctapolcai Barlangfürdőnél is.
 
A felmérésből az is kiderült, hogy nem vagyunk bigott nép: a magyarok egyharmada készített már magáról meztelen szelfit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top