Magyarország kúl

Presser dupla Aréna-koncerttel ünnepel

Az idén hetvenéves zenész a hatalmas érdeklődésre való tekintettel október 7-én és 8-án is fellép a Papp László Budapest Sportarénában.

Presser Gábor dupla koncertet ad ősszel a Papp László Budapest Sportarénában – írja a 24.hu. A zenész, aki nemrég ünnepelte hetvenedik születésnapját, október 7-én és 8-án is színpadra áll majd.
 
A kerek évforduló ellenére Presser 1507-ik és 1508-ik koncertjét nem születésnapi bulinak, inkább egy kivételes életmű megünneplésének szánják. „Egy szakmai-baráti belső kör számolta ki, hányadik koncertem lesz az Arénában. Azokat nem vettük bele, amelyeken a közreműködésem nem volt jelentős” – mondta a színész a portálnak.

Fotó: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd

A zenész azt is elmondta, hogy már javában készülnek a koncertekre. „Húsz-harminc muzsikus és előadó vendégem lesz, de még nem mondanék neveket.”
 
A Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas Presser generációjának egyik legnagyobb hatású zeneszerző-előadója, aki negyvenéves pályafutása alatt olyan zenekarokban játszott, mint az Omega és a Locomotiv GT. Eddig tíz stúdióalbumot adott ki, és ő írta a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról és a Padlás című, nagy sikerű musicaleket is. Dalszerzőként is nagyon sikeres, slágerek tucatjait írta Zoránnak, Katona Klárinak, Révész Sándornak, Kovács Katinak, Demjén Ferencnek, Rúzsa Magdinak és még jó néhány közismert hazai énekesnek. Legutóbb 2009-ben adott önálló estet az Arénában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top