Magyarország kúl

Na de mit keres ez az esernyős úriember a Szabadság híd tetején?!

A titokzatos férfi Budapest több nevezetességének tetejére is felmászott már. Legutóbb egy busz tetején látták koktélozni – most bárki csatlakozhat hozzá.

Egy titokzatos alak mászott fel kedden délután a Szabadság híd tetejére. A látszat ellenére az Esernyős Ember nem öngyilkosjelölt vagy futóbolond, hanem képzett kaszkadőr, aki Kálló Péter többszörösen díjazott fotográfus és csapata Balance nevű vizuális művészeti projektjének keretében mássza meg Budapest legfontosabb látványosságait.

Fotó: Balance / Major Kata

Keddi akciójával egyúttal a Hendrick’s Gin formabontó kampányát is népszerűsítette, amelynek keretében június 6–9. között rendhagyó budapesti városnézésen vehetnek rész az érdeklődők.

Fotó: Balance / Major Kata

A H.E.L.G.A. városnéző busz utasai egy 1500 forintos buszjegyért cserébe hangulatos háttérzene mellett, finom koktélokat szürcsölgetve ismerkedhetnek meg a budapesti épületek kevésbé ismert történeteivel; megtudhatják például, hogy melyik a a város legkeskenyebb háza, hogy miről nevezetes a Belügyminisztérium épülete, és hogy mi közük a náciknak a Deák téri Anker-házhoz.

Fotó: Balance / Kálló Péter

„A cél az, hogy egy kicsit új szemszögből láttassuk a város nevezetességeit. Kizökkentsük a nézőt, hogy újra rá tudjon csodálkozni a jól ismert látványra” – mondta újságíróknak az Esernyős Ember, majd a Szabadság híd szerkezetébe kapaszkodva elegánsan leugrott a busz tetejéről.

A H.E.L.G.A. városnéző buszról további információkat itt talál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top