Magyarország kúl

Kubica idén is visszatér a Hungaroringre

A horrorsérüléséből felépült pilóta hat év kihagyás után először a mogyoródi pályán ülhetett versenyképes F1-autóba. Idén a Williams tartalékpilótájaként tér vissza.

Robert Kubica hat év lábadozás után először tavaly a Hungaroringen ülhetett be újra egy naprakész Forma-1-es autóba. A lengyel versenyző azóta a Williams tartalék- és fejlesztőpilótája lett, és ezen minőségében idén nyáron is visszatér majd a mogyoródi pályára.

Fotó: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd

A 2018-as szezonra három szabadedzést ígért neki a csapat, ebből egyet már teljesített is a Spanyol nagydíjon, ahol jobb eredmény ért el, mint csapattársa, Lance Stroll. Nálunk a júliusi kollektív teszten indulhat majd.

A hatalmas tehetségnek tartott lengyel F1-pilóta 2011 februárjában életveszélyes sérüléseket szenvedett egy olaszországi ralibalesetben. Jobb karját kis híján elvesztette, ma sem tudja tökéletesen használni. Sokáig az is kétséges volt, hogy visszaülhet-e valaha egy Forma-1-es autó volánja mögé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top