Magyarország kúl

Kulka János kedvenc sapkáját ajánlotta fel a mélyszegénységben élő gyerekeknek

A „Tarnabod és mi” nevű csapat jótékonysági árveréséből befolyt összeget a falu szegény gyerekeinek megsegítésére szánják.

A „Tarnabod és mi” nevű civil szerveződés június 12-én jótékonysági árverést tart, amelynek bevételét tarnabodi gyerekeknek ajánlják fel. Az önkéntes csoport 2011 óta segíti a Heves megyei falu mélyszegénységben élő gyerekeit, munkájukat kizárólag magánadományokból és cégek támogatásaiból fedezik.
 
Rendszeresen főznek a falu lakóinak; ruhákat, bútorokat, egészségügyi eszközöket gyűjtenek; illetve orvosi vizsgálatot, edukációs és szórakoztató programokat is szerveznek. Egy-egy akciójuk keretében általában 500-600 adag meleg ételt, 70 kiló kenyeret, valamint rengeteg gyümölcsöt, tanszert és pelenkát osztanak szét.
 
Ezeknek az akcióknak a finanszírozására rendezik a jótékonysági árverést is, amelyre máris számos felajánlás érkezett: köztük a két évvel ezelőtti stroke-jából lábadozó Kulka Jánosé is, aki kedvenc Dolce & Gabbana sapkáját ajánlotta fel – írják a szervezők a Facebook-on.

Tarnabod 2004-ben lett „befogadófalu”; a Máltai Szeretetszolgálat ekkor indította helyi programját, amelynek célja, hogy kiutat mutasson a hajléktalanságból, és letelepítse a fedél nélkül élő családokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top