Magyarország kúl

Akár 150 ezer forintba is fájhat egy hét a Balatonnál

A munkaerőhiány miatti béremelési kényszer alaposan megdobja az árakat.

Akár 150 ezer forintba is kerülhet egy hét a Balatonnál egy négytagú család számára – írja a Népszava. Szó sincs luxuskiadásokról; az árak azért ugrottak meg, mert a munkaerőhiány miatt a dolgozók egyre magasabb fizetéseket kérnek a munkáltatóktól.

Fotó: MTI Fotó / Mohai Balázs

Már maga a szállás sem olcsó: idén már azokon a településeken is 2200-2500 forintot kérhetnek egy éjszakáért, amelyek nincsenek közvetlenül a tóparton – míg ott, ahol közelebb van a part, ennél egy ezressel is drágább lehet a szoba. A strandbelépők is drágulnak: ahol fizetni kell a fürdésért, napozásért, ott 600-800 forintot is elkérhetnek egy felnőttől.
 
A legnagyobb kiadást mégis az étkezés jelentheti, a lap számítása szerint egy négytagú család akkor is elkölthet napi tízezer forintot enni- és innivalóra, ha a drága éttermek helyett a part menti büfékbe, kifőzdékbe ülnek be. Egy lángosért 700-800 forintot is elkérnek a büfések, egy gombóc fagyi 250-300 forint, a legolcsóbb sör pedig 400 forint körüli áron kapható, de a víz és az üdítő sem olcsó.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top