Magyarország kúl

Hat magyar egyetem a világ legjobbjai között

Hat magyar egyetem került fel a Center of World University Rankings (CWUR), a világ ezer legjobb felsőoktatási intézményét felsorakoztató 2018/19-es rangsorára.

Eötvös Loránd Tudományegyetem. (MTI-fotó: Jászai Csaba)

A magyar intézmények közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem (413.) az első – írja a Cívishír.hu. A Semmelweis Egyetem (658.) a második, a Debreceni Egyetem (696.) pedig a harmadik. A listán szerepel még a Szegedi Tudományegyetem (758.), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (823.) és a Pécsi Tudományegyetem (948.). A lista élén három egyesült államokbeli intézmény áll: a Harvard University, a Stanford University és a Massachusetts Institute of Technology.

A CWUR 18 ezer felsőoktatási intézmény közül hét szempont alapján választotta ki a világ ezer legjobb egyetemét, ideértve az oktatás minőségét, a végzett hallgatók elhelyezkedési lehetőségeit, az oktatók kiválóságát, a publikációk számát, az idézési arányt és a szabadalmak számát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top