Magyarország kúl

Füzesabonyban is körülnézett egy barna medve – videó

Az utóbbi napokban felpörögtek hazánk medveügyei: előbb a Nógrád megyei Somoskőújfalun, a vasúti sínek mellett kaptak lencsevégre egy példányt, majd szombaton hajnalban Pétervásárán a belvárosban szaladgált egy állat.

Kedden reggel a heol.hu egyik olvasója ismét összefutott egy barna medvével, amely hajnali 5 óra körül járta az utcákat Füzesabonyban, és amint az egy mellékelt fotón látszik, két lábra állva még az egyik kertbe is benézett a kerítésen keresztül. A lakosság értesítette a rendőrséget.

Bár Pétervására és Füzesabony között 50 kilométer a távolság, közel sem elképzelhetetlen, hogy ugyanarról az egyedről van szó, a medvék ugyanis dupla ekkora területet is be tudnak járni egy nap leforgása alatt.

Eged István, Pétervására polgármestere a lap megkeresésére elmondta, az esetet követően hivatásos vadászt küldtek a nyomok felderítésére, és az sem kizárható, hogy két fiatal állatról van szó, akik tapasztalatlanságból keveredtek a lakott területre.

A városban megtették a szükséges hatósági bejelentéseket, ám a medve ritka és védett faj, így a megfelelő tájékoztatáson kívül nem tehetnek többet a lakosság védelmében.

forrás: SokszínűVidék

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top