Magyarország kúl

40 éves lett a gyerekek két kedvence, Picur és Pom Pom

A sorozat első évadjában 14 epizód készült.

A Pom Pom meséi magyar televíziós rajzfilmsorozatot Dargay Attila rendezte és Sajdik Ferenc rajzolta. A sorozat két főszereplője Pom Pom és Picur. A sorozat két évadból állt: az első 1978-ban (14 epizód), a második 1981-ben (12 epizód) készült el. A sorozat különlegessége a Sajdik Ferenc rajzaira jellemző szürreális, már-már pszichedelikus képi világ, és a történetek véletlenszerűsége, álomszerű logikát követő jellege – olvasható a Wikipédián.

A főhős bemutatkozik

Hogy kicsoda Pom Pom? Hogy nem ismertek? Hohó! Igazán senki sem ismer, mert hol ilyen vagyok, hol olyan. Bámulatosan tudom változtatni az alakomat: ha akarom, olyan vagyok, mint egy szőrpamacs, vagy paróka, vagy egyujjas kifordított bundakesztyű, vagy szobafestőpemzli, vagy papucs orrán pamutbojt. Most leginkább szőrsapkához hasonlítok, ahogy ülök az ágon, egy szép hosszú ágon, föl, le, mivel egy szellő hintáztatja az ágat…

Te emlékszel a bátor tintanyúlra, az ásító sárkányra, a vastalpú cölöpverőre és a másik főhősre, Picurra?

 

Forrás: SokszínűVidék

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top