Magyarország kúl

Ma van a Balaton napja

Ez egyben a balatoni összetartozás ünnepe is.

Május 26-án, szombaton tartják a Balaton napját, az első olyan régiós rendezvényt, amely körbeöleli az egész Balatont. Ennek keretében a tó körül 14 helyszínen várják az érdeklődőket ingyenes strandbelépéssel és programokkal.

A főszezonnyitó piknik napját, ami egyben a balatoni összetartozás ünnepe is, idén először nem a víz hőfokához és az időjáráshoz igazodva tűzték ki, hanem a Balatoni Szövetség kezdeményezésére egy fix napra, ezzel is megmutatva, ha nincs éppen strandidő, akkor is akad bőven színes program az üdülőrégióban. Az immár negyedszer tartandó eseményen újdonság lesz a korábbiaknál több sportprogram is. Lesz, ahol helyi vitorlásversenyt, homokvárépítő és gumimatracversenyt, strandfocibajnokságot rendeznek. A legtöbb helyen gyermek- és családi programokról is gondoskodnak.

A csatlakozott tóparti települések a helyi adottságaiknak megfelelően eltérő programokkal várják az érdeklődőket, de mindenhol 14 órakor nyitják meg a főszezont a strandokon tóba futással, majd koccintanak a BalatonBorral, az ország első régióborával – írta az MTI.

A Balaton napját ünneplő települések

Almádi, Alsóörs, Badacsonytördemic-Lábdihegy, Badacsonytomaj, Boglár, Fenyves, Fövenyes, Füred, Györök, Keszthely, Lelle, Siófok, Szigliget és Vonyarcvashegy.

 

Egy-egy település részletes programjáról IDE KATTINTVA lehet tájékozódni.

Forrás: SokszínűVidék

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top