Magyarország kúl

Mi történik, ha szembetalálkozunk a járdára rajzolt ugróiskolával? Érdemes megnézni

Csipetnyi régmúlt, csipetnyi gyermeki rámozdulás. Olykor ennyi is elég a boldogsághoz.

Sokan az emlékeikből, sokan az elbeszélésekből, de szinte mindenki tudja, hogy mi az ugróiskola.

Imádtuk

Lányok, fiúk, kisebbek és nagyobbak egyaránt. Páros lábról páros lábra ugrás, páros lábról egy lábra ugrás, egy lábról páros lábra ugrás, egyik lábról másikra ugrás. Szakemberek szerint fejleszti a koncentrációt, szem-kéz koordinációt és nem utolsó sorban a mozgáskultúránkat és az egyensúlyérzékünket, és persze essen szó a játék élményéről is, ami a személyiségfejlődésünk fontos része.

Anno mindenki tudta, hogy mi az ugróiskola, hiszen igen kedvelt és elterjedt falun és városban egyaránt. Keretes formákat krétáztunk vagy karcoltunk az aszfaltra vagy a földbe. Ezeken a gyermekek ugrálva féllábon keresztülugráltak. A játéknak több változata is létezik, a csiga alakú és körös formáktól, a levélforma változatáig, tehát több verzióban is lehet játszani . A földre rajzolt keretekbe sorba dobjuk a kavicsot, ickakövet, majd féllábon végigugrálunk, visszafordulunk és útközben felvesszük. Ha ezzel sikeresen végeztünk akkor tenyerünkre, fejünkre illesztjük a dobót és így folytatjuk a nehezített játékot.

Ellenállunk-e a kísértésnek vagy nekirugaszkodunk?

Az, hogy valójában kinek, mit jelet az ugróiskola, azt talán hosszadalmas lenne ecsetelni, de egy biztos, a Cut csapata által készített videót nézve bátran állíthatjuk, hogy az emberek zömében pozitív emóciót vált ki.

A cég  kreatív és vidám munkatársai általában szórakoztató és elgondolkodtató videókat készítenek.

Az elmúlt hónap egyik sikeres alkotása az ugróiskola volt, amit egy Seattleben lévő járdára rajzoltak és figyelték az emberek reakcióit. Titokban, 10 órán át.

A rövid összefoglaló videón jól látszik a játék, az élmény újraélése, az izgatottság, a jókedv. Tökéletes példa arra, hogy a hétköznapok forgatagában, egy viszonylag forgalmas helyen is megszólalhat “gyermeki énünk”, mint ahogy azt is tökéletesen prezentálja, hogy az utcán is kelthetünk meglepő érzelmi attrakciókat.

A “villámcsődület” vagy az “adj virágot egy idegennek” akciói, esetleg egy-egy szerelmi üzenet az aszfalton vagy egy plakáton jól bizonyítják, hogy  a meglepő, váratlan apró történések is hozhatnak áttörő, pozitív élményeket sokunknak. Mondjuk ki bátran, igen, vevők vagyunk az ilyen spontán és mosolyt gerjesztő gerillaakciókra.

Íme a videó

Forrás: SokszínűVidék

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top