nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Nem véletlenül világhírűek a magyar mentőkutyák

Nem véletlenül világhírűek a magyar mentőkutyák

Az önkénteseknek és a sok gyakorlásnak is köszönhetők a magyar mentőkutyás sikerek.
magyarorszagkul
f Ajánlom

Ő Zen, világbajnoki ezüstérmes romkutató mentőkutya, mellette trénere, Belényi Bea (Forrás: Facebook)

Főleg az önkéntes mentőkutyások aktivitásának és a rengeteg gyakorlásnak köszönhetők a magyar mentőkutyás sikerek, de a kiképzők és a kutyák is hozzájárulnak a jó eredményekhez – írja az MTI.

Orlik Zoltán, a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének elnöke elmondta, hogy Magyarországon 28 éve működik mentőkutyás tevékenység. Jelenleg körülbelül hatvan éles helyzetben bevethető profi mentőkutya van, illetve 150-200, akiket nem minden esetben lehet bevetni.

Világhírű kutyáink a világbajnokságokon és éles bevetéseken is óriási eredményeket érnek el. Ezt mutatja a tavalyi Ausztriában rendezett és az idei hollandjuhászkutya-világbajnokság eredménye is. A szakértő szerint mentőkutya bármelyik kutyából lehet, ha megfelelő az aktivitása, és harmonikusan tud dolgozni a gazdájával.

Munkájuk ezután még hatékonyabb lesz, hiszen tavaly bekerültek a 112-es hívószámba, ami azért fontos, mert a rendőrség értesítése nélkül általában nem vonulnak ki helyszínre, így viszont közvetlenül kapják az információt.

Megosztás Facebookon