Magyarország kúl

Milyen étel van a fotón? Fine dining menü, kvízzel

Az átlag magyar ha teheti, vendéglőbe megy, előkelő bisztróban ritkán fordul meg. Nemhogy az adagok, az ízek is megzavarnák – persze nem azért, mert rosszak, hanem mert a szokásostól eltérőek.

A Costes Downtown tavaszi menüsorát nem túl régen ettük végig. Budapest egyik legjobb éttermének bármelyik ételéről teljesen felesleges olyan okoskodó kritikát írni, hogy mondjuk „a fürj bőre úgy roppant, ahogy Svejk szerint a zsidók által készített töpörtyű, azaz a kemény bőr alatt selymes, zsíros réteg olvadt”, vagy olyan hasonló ökörséget, mint hogy „az ízek és az állagok perfekt egyensúlyban voltak, a rántott nyúlmájnak pehelykönnyű libatollként ágyazott meg a karalábéfőzelék”. Szóval: egy olyan színvonalú étteremben, mint a Costes Downtown, elvárt, hogy finom legyen a menü, és ahelyett, hogy hosszas elemzésbe kezdenénk, inkább megmutatjuk, hogy miről van szó: végigmegyünk az étlapon, négy fogásról pedig megkérdezzük az olvasót, hogy vajon mi lehet az, a teszt végén pedig meglátjuk, hogy jól tippelt-e. 

Ezek után még érkezett  

  • egy mangalica, 
  • egy aranygaluska, 
  • és egy sajttorta, 

de ezek felismerhetők lettek volna. 

Mellékes: a menüben nem a fűszerek, hanem az alapanyagok a hangsúlyosak, az ételek íze így tiszta, mint egy jó sushié. 

(Kiemelt kép, egyéb fotók: Dancsecs Ferenc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top