Magyarország kúl

Nagy bejelentés a Vígszínháznál

11 bemutatóval, köztük több nálunk még nem játszott darabbal készül a Vígszínház a 2018/2019-es évadra.

A Vígszínház épülete

A Vígszínház célja, hogy a folytassa a hagyományokat és állandóan megújuljon. A következő évadban olyan izgalmas és vonzó előadásokat tervez a teátrum, amelyek elgondolkodtatják, inspirálják és szórakoztatják a nézőket – mondta az InfoRádiónak Eszenyi Enikő igazgató.

Nehéz, de sikeres évadot zár a társulat. Úgy tűnik, hogy rekord-látogatószámot hozott a február és a március, februárban például mind a 3 játszóhelyen 100 százalékon mentek a darabok.

Cassavetes Premier című filmje színpadi változatának bemutatója 2019 márciusában lesz. A Magyarországon először látható színpadi változatot Szász János rendezi, a főszerepet Eszenyi Enikő játssza. A Házi Színpadon öt bemutatót terveznek,  köztük A vándorkutya és a K2 társulattal készülő Kozmikus magány című darabot, valamint Igó Éva főszereplésével a Nem vagyok Miriam! című svéd regényből készült színpadi változatot Kincses Réka rendezésében. Kertész Imre Kaddis a meg nem született gyermekekért című regényét Lukács Sándor adja elő, Kornis Mihály Kádárné balladája című darabjában pedig Tamáska Mária-Kádár Jánosné szerepében Kútvölgyi Erzsébet látható.

Charlie Chaplin A diktátor című művét Eszenyi Enikő rendezi. Decemberben lesz látható Molnár Ferenc emblematikus darabja, a Liliom, amely 110 éve hódítja meg a világ színpadait. Henrik Ibsen John Gabriel Borkman című darabja, Bertolt Brecht Baal és Mihail Bulgakov Bíborsziget című műve is látható lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top