Magyarország kúl

Jó hír: ennyivel nőhetnek a lakásárak

Lassan javulnak a lakás- és telekvásárlás kilátásai. Megvannak a felmérés részletes adatai.

A döntés nem könnyű, mikor vágjunk bele

A lakás- és a telekpiacon is kedvezőbbek lettek a kilátások az előző, egy negyedévvel ezelőtti felméréshez képest – írja a GKI felmérésére hivatkozva az Atv.hu.

Az ingatlanokkal foglalkozó vállalkozások körében a kilátások a fővárosi agglomerációban érezhetően javultak. A keleti régióban a kilátások nem változtak, míg a nyugatiban enyhén romlottak – közölték a kutatók. Az áprilisi lakás- és telekpiaci felmérés szerint a használt lakások várható áremelkedési üteme januárhoz képest Budapesten és vidéken sem változott sokat. Az új építésű lakások esetében a fővárosban és környékén 6, vidéken 3% körüli áremelkedésre lehet számítani.

Az ingatlanokkal foglalkozó cégek következő egy évre vonatkozó kilátásai a fővárost illetően erősen javultak, míg a vidéki régiókat illetően alig változtak a felmérés szerint. Az áremelkedésre vonatkozó várakozás csak a budapesti agglomerációban erősödött.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top