nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
A világ egyik legédesebb paradicsoma Veresegyházon terem

A világ egyik legédesebb paradicsoma Veresegyházon terem

Az egész világon kevés olyan édes paradicsom terem, mint itthon, Veresegyházon. Ráadásul a magyar üvegház tulajdonosa felbolygatná az egész piacot.
Avatar
magyarorszagkul
f Ajánlom

A vállalkozás mesterséges megvilágítással ellátott üvegházat épít, ahonnan már az idén télen jó minőségű paradicsomot szállíthatnak a magyar vásárlóknak az olyankor megszokott vízízű paradicsomok helyett, írja a hvg.hu. Ráadásul a kiemelkedő színvonalú terméket ipari mennyiségben tudják szállítani, tehát ugyanazt a minőséget kapja a Michelin-csillagos étterem és a Tesco is. Ezzel pedig lenyomhatják a spanyolországi (például Almeríában termesztő) versenytársakat is a hazai piacon. 

A Veresi Paradicsom Kft. ügyvezetője, Márkus Zsolt a multinacionális vállalatok világát hagyta ott a kertészkedésért. Az 1,7 hektáros üvegházban évente átlagosan 500 tonna paradicsomot szednek a 85 méter hosszú sorokban. „Idén az új, téli üzem októberi palántázással kezdődik, amivel november végétől egészen júliusig lesz majd kiváló minőségű magyar paradicsomunk” – mondja Márkus Zsolt.

Megosztás Facebookon