Magyarország kúl

Nagyon sokat interneteznek a magyarok

A Google felmérése szerint a 16 évnél idősebbek 89 százaléka internetezik naponta. A világátlag 86 százalék.

Élen járnak a magyarok az internetezésben: a 16 évesnél idősebbek 89 százaléka internetezik naponta, míg a világátlag 86 százalék – írja az MTI, a Google megbízásából 63 ország 79 ezer lakosának megkérdezésével készített reprezentatív felmérés adatait ismertetve.
 
Asabiny Miléva, a cég ügynökségi kapcsolatokért felelős menedzsere kiemelte: a magyarok 81 százaléka – világszinten ez átlagosan 77 százalék – használja az internetet magáncélra. Az 54 évesnél idősebb magyarok 28 százaléka, a 45 felettieknek pedig közel fele napi szinten internetezik, globálisan hasonló az arány: 22, illetve 39 százalék.

Fotó: Europress

A kutatásból az is kiderült, hogy honfitársaink inkább mobilon interneteznek: a magyar felhasználóknak csupán 34 százaléka internetezik inkább asztali számítógépen, míg kétharmaduknál inkább az okostelefonok dominálnak. A világátlagot tekintve 20 százalék választja inkább az asztali számítógépet, és 72 százalék az okoseszközöket.
 
A magyarok átlagosan 2,5 csatlakoztatott eszközön használják az internetet, 68 százalékuk ezeket párhuzamosan használja, ami egybevág a globális trendekkel. A 16 évesnél idősebb magyarok 65 százalékának van okostelefonja, míg 2013-ban ez az arány csak 34 százalék volt. A mobilnet minden korosztály számára vonzó, az internetezők közül az 55 év felettiek 42 százaléka, a 45–54 közöttiek 55 százaléka internetezik mobilon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top