Magyarország kúl

Egy fiatal edző a magyar foci legpiacképesebb tehetsége

A korábbi magyar válogatott Lőw Zsolt korábban a német bajnokságban is játszott, most Lipcsében edzősködik.

Egy fiatal edző a magyar futball legpiacképesebb szereplője – írja a 24.hu. Lőw Zsolt, a korábbi válogatott hátvéd Ralf Rangnick irányításával játszott a német bajnokságban induló TSG 1899 Hoffenheimben – aztán már másodedzőként követte trénerét Salzburgba és Lipcsébe is.
 
A Lipcse a tavalyi második hely után az idén hatodik lett a Bundesligában, így kivívta magának az Európa Liga-szereplést. De könnyen lehet, hogy Lőw a BL-ben bizonyíthat majd: a hírek szerint a PSG új edzője, a korábban a Borussia Dortmundot és a Mainzot is dirigáló Thomas Tuchel magával viszi egykori játékosát Párizsba.

Lőw Zsolt a magyar válogatottban is vitézkedett (Fotó: AFP / Kisbenedek Attila)

„A következő napokban döntök a jövőmről. Addig azonban szeretnék a világtól elvonultan gondolkodni, hamarosan tisztázódik a sorsom. Fontos elhatározás előtt állok” – mondta a 39 éves Lőw a Nemzeti Sportnak.
 
A Bild szerint az sem elképzelhetetlen, hogy a Lipcse jelenlegi vezetőedzője, Ralph Hassenhüttl otthagyja a csapatot, és eddigi segítője, a magyar másodedző ülhet a helyére. Egy másik variáció szerint a másik Red Bull-csapattól, a Salzburgtól jöhet az új lipcsei edző, és Lőw az ő helyét venné át az osztrák csapat kispadján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top