Magyarország kúl

Régen a porszívónak is járt egy bőrőnd

Nem mindegyik porszívót, de egyet különösen nagy becsben, mondhatni királyi módon tartottunk, még külön bőröndszerű tartója is volt.

A rendszerváltás előtt a lakberendezésre leginkább a funkcionalitás volt a jellemző, de számos olyan mellékvágány is létezett, ahol kiteljesedhettek a korabeli művészlelkek, és szabadjára engedhették a fantáziájukat. Ennek eredményeként csodásnak éppen nem mondható, de érdekes retró vázák, műanyag kiegészítők és műbőr bútorok születtek, mint a kor nélkülözhetetlen stíluselemei.

A retró díszekhez hasonlóan a használati tárgyak között is szép számmal akadt furcsaság. Ilyen volt ez a porszívó is, pontosabban az a tartó, amiben tároltuk. Ahelyett, hogy egyszerűen csak a sarokba állítottuk volna a sufniban, méretes, kofferhez hasonlító tárolóban volt a helye. Tény, így tovább működőképes maradhatott, de a jókora tárolót kizárásos alapon az ágy alatt tároltuk, ha nem akartuk közszemlére tenni a porszívónkat rejtő bőröndöt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top