Magyarország kúl

Átnyalhatjuk magunkat a nyárba az Év fagylaltja versenyen

Idén is Szegeden rendezik a nyár legédesebb gasztroversenyét. Tavaly a „mascarponés túrókrém sós karamellel” nyert.

Idén is Szegeden rendezik az Év fagylaltja versenyttudósít a szegedma.hu. A fagyos édességek kedvelői május 15-én a Klauzál téri Virág Cukrászdában kóstolhatják meg a legújabb ízeket; tavaly a balmazújvárosi Centrum fagyizó „mascarponés túrókrém sós karamellel” fantázianevű remekműve nyert.
 
Az év fagylajtja mellett az év „M” fagyiját is megválasztják: ebben a kategóriában kizárólag „hozzáadott cukor-, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes” kompozíciók versenyezhetnek majd. A közönség a kóstolás mellett szavazhat is, így a nap végén egy közönségdíjat is kioszthatnak majd.

Fotó: MTI / Komka Péter

 A zsűrit idén is szakemberek és fagylaltmániás közéleti szereplők alkotják, tagjai Gyuris László mestercukrász, a Virág cukrászda üzemeltetője, Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke és ügyvezetője, Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged edzője.
 
A szakmai zsűri mellett sztárok is lesznek a rendezvényen: köztük Liptai Claudia, a rendezvény házigazdája, maga is képzett cukrász, Szulák Andrea, Kollányi Zsuzsi és Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója.

A versenyre 72 fagylaltkülönlegességet neveztek, köztük olyan ínyencségeket, mint a „somlói krémes vaníliás rebarbarachipsszel” vagy a „mascarponés gesztenyekrém aszalt fügés aszúredukcióval”.  Jó hír, hogy a Kis Virág cukrászdában óráról órára változó akcióban gombóconként száz forintért kóstolhatják meg a látogatók a versenyműveket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top