Magyarország kúl

Távirányítós pingvin – egy ritkaság gyerekkorunkból

Gyerekkorunkban valódi kuriózumnak számított minden, ami távirányítóval, elemmel működött. Ezt meglovagolva nemcsak kisautóból, hanem pingvinből is gyártottak távirányítósat. Érdekes.

Negyven, de még 30 éve is sok olyan retró játék létezett, ami a mai gyerekek figyelmét nagy eséllyel le sem kötné. Mi mégis imádtuk az egyszerűségében nagyszerű ugró békát, a Lemezárugyár csipegetős csibéjét és persze a megunhatatlan társasjátékokat. Remekül elszórakoztunk, és órákat képesek voltunk eltölteni a játszótereken, miközben adj király katonát játszottunk és ugróiskoláztunk.

Nem tagadjuk azonban, hogy voltak olyan retró játékok is, amiket tátott szájjal néztünk, és arról álmodoztunk, hogy egyszer a mi birtokunkba is kerül egy az áhított darabból. A legtöbben, fiúk és lányok egyaránt, a távirányítós autókat szemeltük ki mint csodás és nehezen megszerezhető játékokat, de jóformán minden, ami elemmel, távirányítóval működött, vágyunk tárgyát képezte. Az autók fényét egy kis időre ez a távirányítós pingvin ragyogta túl, aminek tudománya meg sem közelítette a kisautókét, de akkoriban ez is nagy számnak bizonyult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top