Magyarország kúl

Így utaztak nagyszüleink

Anno ilyen, mindent elnyelő bőröndbe pakolt nagymama és nagypapa, ha minket, unokákat készültek meglátogatni.

Ha nagyszüleink más városban vagy faluban éltek, gyakran meglátogattuk őket, a nagyiéknál töltött nyarak pedig örökre emlékezetesek maradnak. Persze, még ha ritkán is, de előfordult, hogy a nagyiék kerekedtek fel, és jöttek hozzánk látogatóba, ekkor kerültek elő ezek a bőröndök. Nagymama a jellegzetes kék vagy piros színben pompázó utazótáskákba hajtogatta nagy műgonddal a saját és nagypapa ruháit is, majd vonatra szállva elrobogtak hozzánk.

A dolgukat nem könnyítették meg a bőrönd alján apró kerekek, így ügyelniük kellett arra, hogy pont annyit pakoljanak a retró bőröndbe, amennyit el tudnak vinni a pályaudvarig. Nagymama az útra mindig csomagolt szendvicseket, rendszerint szalámisat tv-paprikával, és kis flakonokban teát is vittek magukkal, felkészülve az utazásra. Mi pedig nagyon örültünk, amikor a pályaudvarra befutott a vonat, és végre megérkeztek a mosolygó nagyszülők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top