Magyarország kúl

Ezek az ország legzöldebb házai

Környezettudatos, előremutató és könnyen fenntartható épületeket díjazott az E.On Energy Global Magyarország. Most megmutatjuk a nyertesek fotóit.

Reborn Home, a Kistelegdi 2008 Építész Iroda pályázata (Fotó: E.On Hungária Zrt.)

Több mint féléves, többfordulós kiválasztási folyamat után jelentették be hazánk leginnovatívabb zöld projektjeit, az E.On Energy Global Magyarország díj nyerteseit – írja a Forbes.hu.

A fődíjat a Kistelegdi 2008 Építészeti Iroda pécsi, Reborn Home elnevezésű pályázata nyerte. A tervezők a 70-es évekbeli házat intelligens lakóépületté alakították át. Az energiafogyasztás teljes mértékben megújuló erőforrásokon alapul, sőt az épület több energiát termel, mint amennyit fogyaszt.

Az „Épület” kategóriában az Archikon Építészeti Kft. által tervezett Meséskert Óvoda, az ország első minősített passzívház óvodája nyert. (Fotó: E.On Hungária Zrt.)

A „Jövő generációja” kategóriában a Katica Tanya zöld energiával működő, a gyerekeket környezettudatosságra nevelő élményközpontja lett a befutó. (Fotó: E.On Hungária Zrt.)

Az önkormányzati kategóriában a Nagypáli Önkormányzat Zöld Út Falufejlesztési programja nyert. A falu központjában smaragdfaliget, hibrid erőmű (szél- és napenergia), fotovoltaikus napelemtelep, elektromos autók és töltőállomás is vannak. (Fotó: E.On Hungária Zrt.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top