Magyarország kúl

Keresik a Balaton legjobb és legzöldebb strandját

Indul az idei strandminősítési túra. Hamarosan kiderül, hogy melyik balatoni strandon lesz a legjobb dolgunk nyáron. A legzöldebb partszakasz idén különdíjat kap.

A siófoki strand (MTI-fotó: H. Szabó Sándor)

A tóparti önkormányzatokat tömörítő szervezet, a Balatoni Szövetség ezúttal is meghirdette a Kékhullám Zászló programot – írja a Sonline.hu. A pályázati szakasz után a zsűri hamarosan körbejárja a tavat és csillagokkal értékeli a strandok minőségét.

A Kisfaludy strandfelújítási pályázatoknak köszönhetően számos fürdő lett az eddigieknél korszerűbb, és a szolgáltatások köre is bővült. Újdonság, hogy új szereplőkkel bővült a zsűri, amelybe bekerült például a Balatoni Kör képviselője. A tóparti vendéglátósok és borászok alkotta közösség elsősorban a gasztronómiai vonalat pontozza majd.

A Balatoni Szövetség két éve hirdette meg először a Balaton legzöldebb strandja különdíjat, amit minden második évben ítélnek oda, idén is keresik azt a fürdőhelyet, amelyiknek a legkisebb az ökológiai lábnyoma. Tehát környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontok alapján is vizsgálják majd a strandokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top