Magyarország kúl

Ilyen gumimatracokkal jártunk strandra a ’80-as években

30-40 éve jellegzetes kék-piros színű gumimatrac ringatózott a legtöbbünk alatt a vízen, és ha vigyáztunk rá, hosszú évekig szolgálta a kényelmünket.

Gyerekként alig vártuk a nyári szünetet, a nyaralásokat, a táborokat és azt, hogy reggeltől estig a szabad levegőn lehessünk. A nyár fénypontjai mindig azok a napok voltak, amiket a városi fürdőkben vagy a vízpart mellett tölthettünk: a fiúk felvették a fecskéjüket, a lányok a fürdőruhájukat, és versenyt futottunk a vízig. Az egészen kicsik és az úszni nem tudók színes úszógumikat kaptak, a felnőttek és a nagyobb gyerekek pedig matracokon ringatóztak a vízen.

Ezek a kék-piros színű matracok nagyon népszerűek voltak a ’70-es, ’80-as években, amikor a gyártók még arra is figyeltek, hogy univerzális, mondhatni uniszex matracot dobjanak a piacra: a férfiak a kéket, a nők a pirosat részesítették előnyben. Mindegyik felét komfortos pamutbevonattal látták el, és olyan kényelmes volt, hogy az összes mezei gumimatracot kenterbe verte. Nektek is volt ilyen retró matracotok?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top