Magyarország kúl

A Balatonon már a társasházak is nagyon mennek

Már a budapesti új építésű lakások négyzetméteráraival egyeznek meg a balatoni társasházak árai, ezek most nagyon kelendőek, ha jó helyen vannak. Sőt, az Otthon Centrum elemzése alapján Siófok és Füred egyes részein akár 10 százalékot meghaladó áremelkedésre is számítani lehet a következő hónapokban.

Balatonfüred és környéke (MTI-fotó: Lehotka László)

Élénk az érdeklődés a Balaton-parti nyaralók iránt, elsősorban a keleti medencében lévő központi településeken, azaz Balatonfüreden és Siófokon – írja a Forbes.hu. Az érdeklődők nagy része új építésű társasházat venne, természetesen minél közelebb a vízparthoz. Körülbelül a fővárosi új építésű lakásokkal megegyező négyzetméteráron vannak az új ingatlanok (ez a vízparti ingatlanok esetében 1 millió Ft/m², a távolabbiak esetében 500–600 ezer Ft/m²).

A nyugati medencében kisebb a pezsgés. A déli parton lévő Balatonlellén akár 30 százalékkal olcsóbban lehet vásárolni, mint keletebbre, pedig csak fél órával több az út ide Budapestről, mint Siófokra.

A legtöbb új apartman is a keleti részen épül, Balatonfüred és Siófok a legnépszerűbbek. Az Otthon Centrum újlakás-piaci felmérése alapján a két városban összesen 28 projektben több mint 900 lakás épül (Siófokon 700, Balatonfüreden 210). Siófokon az árak 450 ezer Ft/m²-től indulnak, a vízpart mellett ez a szám eléri az 1 millió forintot, Balatonfüreden ugyanez 500 ezer és 1,2 millió forint körül jellemző.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top