Magyarország kúl

Ilyen képek lógtak az előszobában anno

Az egyszerűség jegyében anno a falevelekből is képeket kreáltak a korabeli művészlelkek, és ennek köszönhetően egészen szép kis képeket aggathattunk az előszoba falára.

A rendszerváltás előtti otthonok lakberendezése igazán színes, műanyagban, valamint műbőrben rendkívül gazdag stílusát minden lakásban felfedezhettük. Mindegy volt, hogy saját otthonunkban vagy épp a szomszédban lazítottunk, mert ugyanaz a műbőr kanapé, ugyanaz a szőnyeg és a megtévesztésig hasonló fali suba köszönt vissza mindegyik lakásban.

A retró díszek is ennek megfelelően hasonlók voltak: a vitrinben sorakozó töménytelen mennyiségű porcelán figura, a konyhai falitányér és a nagy népszerűségnek örvendő halas hamutartók, valamint vázák szinte minden otthonban ott díszelegtek. Az előszobákban pedig gyakran találkoztunk szárított falevelekből, virágokból komponált képekkel, amik egészen pofásra sikeredtek. Az biztos, hogy a Kádár-korszak lakberendezése érdekes színfoltja volt az életünknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top