Magyarország kúl

Újra nyit a lepkeház a szegedi füvészkertben

Újra megnyitja kapuit szombaton a Szegedi Tudományegyetem arborétumának trópusi lepkekertje, melyben a növényi sokféleség mellett az állatvilág repülő virágai, trópusi pillangók figyelhetők meg.

A füvészkert munkatársai csöppnyi esőerdőt varázsoltak az egyik fóliasátor alá, ahol a bábszekrényben lévő bábokból – melyek havonta érkeznek Costa Ricából – folyamatosan bújnak elő a pillangók, libbennek növényről növényre, a lepkeetetőknél lakmároznak, vagy éppen a látogatók karján, ruháján landolnak – írja az MTI.

A sétautat bejárva húsz lepkefaj, csaknem négyszáz színpompás, trópusi képviselőjével találkozhatnak az érdeklődők. A Dél-Amerika trópusain honos pillangók különösen napsütéses időben aktívak, ilyenkor a több száz lepke cikázik színes kavalkádot alkotva a növények között. A látogatóknak a helyszínen a kert munkatársai rövid szakvezetést tartanak, és információs táblák is segíti a vendégek tájékozódását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top