Magyarország kúl

Ha felzúgott, az egész lakótelep hallotta

Hétvégi nagytakarításnál sok lakásban ez az orosz porszívó szedte össze a sajtostallér-darabkákat, de puffként is használhattuk, ha éppen ücsörögni támadt kedvünk.

Honnan tudhattuk régen, hogy valami egészen biztosan, minden kétséget kizáróan orosz gyártmány? Természetesen a méretéből! Ez az orosz porszívó is remekül példázza a minél nagyobb, annál oroszabb elvet. Ha kis lakásban éltünk, és valamilyen oknál fogva nem a filigrán Eta vagy a Rakéta porszívó mellett voksoltunk, komoly gondot jelentett a robusztus szerkezet elrejtése.

Persze, ha szépen letörölgettük, még el sem kellett tennünk: dicsekedhettünk vele a vendégeknek, bemutathattuk a szomszédoknak, akik a hangját már biztosan ismerték, akár kíváncsiak voltak rá, akár nem. Az biztos, hogy ezt a retró porszívó feltűnő jelenség volt, de ez távolról sem minden! Egy olyan éles csavarral örvendeztették meg a porszívó-tulajdonosokat a tervezők, amire ma senki nem számítana: ülőkeként is funkcionált, ami előtt csak meghajolni tudunk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top