Magyarország kúl

Az otthonka eredetileg nem nagyiknak készült!

Az otthonkát ifjú asszonykák is magukra öltötték a rendszerváltás és az előtt, hogy a nagyik kiváltsága lett volna viselni.

A ’70-es, ’80-as években nemcsak a kotyogós miatt indultak másként a reggelek: fiatalok és idősek egyaránt ugyanabban a házi köntösben kavargatták az Omniát és ugyanúgy élvezték a kényelmet, amit ez a ruhadarab adott. A szigorúan otthoni viseletre tervezett retró ruha pamut változata nagy népszerűségnek örvendett, de aztán megtört a jég, és az otthonkából utcai viselet lett az idősödő korosztály körében.

Hiába intett óva az otthonka hirdetése, hogy csak a négy fal között divatozzanak benne a nők, a szabályokat megszegő asszonyok átlépték otthonuk küszöbét, és a piacokra, valamint az állami áruházakba is otthonkában mentek shoppingolni. Az otthonka trend megállíthatatlanul hódított, nem kímélve sem a jó ízlést, sem a retinánkat. Ráadásul valamilyen érthetetlen oknál fogva nem a pamut, hanem a műszálas változata terjedt – ez a mai napig kiirthatatlan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top