Magyarország kúl

Ezekből a poharakból sokat eltörtünk gyerekként

Szüleink féltve őrzött exkluzívnak számító, aranyszélű poharai olyan papírvékonyak voltak, hogy sorozatban törtük el őket gyerekként. Te is zúztad őket?

A gyerekkor számos olyan veszteséggel, mondhatni járulékos költséggel jár, ami pénzben egészen pontosan kifejezhető. A sok levert dísztárgy, az ablaküvegek, a leeső tányérok, és az asztal szélével gyakran találkozó üvegpoharak fogyó eszközök a gyerekes háztartásokban. Volt azonban régen egy olyan pohárkészlet, ami könnyen, szinte már attól ripityára tört, hogy ránéztünk, így nem ártott, ha több garnitúrára valóval szerelkeztek fel belőle szüleink.

Az aranyszélű poharak rendszerint akkor kerültek elő, ha vendégek jöttek: ezzel virítottak egymás előtt a felnőttek egészen addig, amíg mi, gyerekek oda nem ütöttük az asztal széléhez, vagy a szokásosnál egy kicsivel nagyobb lendület miatt fel nem borítottuk őket. A szinte parancsszóra törő poharak helyett persze gyerekekként műanyag bögréből ittunk,de ha mégis a díszes retró poharak közelébe férkőztünk, biztos csökkent 1-2 darabbal a készlet. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top