Magyarország kúl

Új strandot kap Debrecen

Hatmilliárd forintból újulhat meg a Nagyerdei strand Debrecenben. Többszintes fürdő lesz nyolc csúszdával és élménymedencékkel.

A Nagyerdei Strand gyerekmedencéje felújítás előtt (MTI-fotó: Oláh Tibor)

Az Új Főnix Terv és a Modern Városok Program részeként vadonatúj strand épül a nagyerdei retró strand helyén – írja a Dehir.hu. A bontási munkák februárban kezdődtek, s nagyon jól haladnak, mára szinte alig maradt meg valami a régi strandból. A debreceni önkormányzat most írta ki a közbeszerzést az új strand megépítésére: a cégek május 30-áig jelentkezhetnek a felhívásra, a nyertesnek egy éve lesz az építkezésre.

A régi strandon összesen 3600 négyzetméter vízfelület volt, az új létesítményben 5600 négyzetméterre változik ez a mennyiség. Külön része lesz a strandnak a gyerekrészleg, lesz új hullámmedence, kalandmedence, ugrómedence, úszómedencék, relaxációs és sodrómedence is. Emeletes, többszintes fürdő épül, amelyben összesen nyolc csúszdát helyeznek majd el.

Az új strand látványterve

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top